«Максим» изцяло обнови мобилното си приложение за поръчка на такси

«Максим» изцяло обнови мобилното си приложение за поръчка на такси

20 de junio de 2016
сервисы

През май клиентите на службата за поръчка на такси «Максим» започнаха да получават покана да използват новата, трета, версия на приложението «Максим: поръчка на такси» за Android. Запитване за нея можеше да бъде изпратено от екрана на статуса на поръчката. От 20 юни приложението се обновява до трета версия автоматично.

В новата версия на приложението има много промени и подобрения. Основните от тях са изцяло обновения дизайн в стила на Google Material, автоматичното изчисляване на цената в списъка за избор на тарифите, търсенето на адреса на картата, преглед на местоположението на водача и на маршрута на поръчката на картата, възможност за споделяне на пътя на пътуването, автоматично определяне на града, чат с шофьора. Благодарение на отзивите на клиенти, които използват новата версия на приложението от май месец, са добавени бутон за проследяване на местоположението на автомобила и режим за показване на картата на цял екран.

Сега в приложението има всичко, което потребителите очакват от една съвременна мобилна услуга. То стана много по-информативно и приятно. Като при това, процесът за поръчка на такси остава максимално лесен и бърз. Пътуването може да бъде платено както в брой, така и по безкасов път.

За жителите и гостите на Крим, на който са наложени санкции от Google, е разработен алтернативен механизъм за актуализиране на «Максим: поръчка на такси». Кримските клиенти на службата за поръчка на такси «Максим» ще могат да изтеглят новата версия на приложението директно от сайта taximaxim.ru. За тази цел на сайта трябва да изберете своя град, да кликнете върху иконата "Изтеглете APK", след което ще започне инсталацията. За последващите актуализации на услугата, потребителите ще получават уведомления в приложението.

Нови версии на «Максим: поръчка на такси» се разработват и за iOS, и Windows Phone. Изтеглянето на новата iOS версия ще бъде възможно от следващата седмица от Apple Store.