Милиони хора използват приложението на служба „Максим“

Милиони хора използват приложението на служба „Максим“

February 2, 2018
  Comments

Броят на изтегления на приложението в Google Play надвишава 5 милиона.

Версията „Максим: поръчка на такси“ за Android е най-популярна. Тя влиза в категорията на милионерите по броя на изтегления през 2014 година и сега количеството инсталации расте с всяка година. Популярността на приложението се потвърждава и от оценката на потребителите – 4,6. Това е най-висок показател сред най-големите служби за поръчка на такси в света.

Приложението за iOS заема второто място, а Windows Phone – трето. Тези версии също се използват от милиони хора.

С всяка изминала година все повече хора поръчват такси чрез приложение. В големите градове този начин е също толкова популярен, колкото и другите начини за поръчка на такси. При това много хора редуват начините, в зависимост от ситуацията: ако нямат възможност да говорят по телефона – поръчват чрез приложението, а ако е необходимо нещо да се уточни – чрез оператор. Услугата е създадена, за да се предостави на хората избор и да се направи така, че поръчването на такси да бъде максимално просто и удобно, - казва директорът по регионално развитие на служба „Максим“ Алексей Маркин.

Първото фирмено приложение за поръчка на такси, служба „Максим“ пуска на пазара през 2007 година, едновременно с разпространението на мобилния интернет GPRS. Това е едно от първите мобилни приложения в Русия. Тогава все още няма онлайн магазини за приложения, а интернетът се настройва ръчно. На потребителите по това време им е трудно да поръчват такси през менюто в телефона.

От 2010 г. нататък приложението получава втори живот. През това време се разпространяват модерните мобилни платформи, смартфоните и достатъчно бърз интернет. През 2012 година се появява „Максим: поръчка на такси“ за Android и iOS, в началото на 2013 година – за Windows Phone. Оттогава „Максим“ постоянно усъвършенства приложението. Повишаването на неговата популярност и високите оценки на потребителите са едни от показателите на успеха на неговите разработчици.