3 съвета как да поръчате такси за детето си

3 съвета как да поръчате такси за детето си

1 юни 2018 г.

Безопасно ли е да се изпращат сами деца с такси? Как да платим пътуването вместо детето? В навечерието на Международния ден на детето службата „Максим“ подготви малък наръчник за родители.

Случва се родителите да не успеят да вземат децата си след занятия или да ги заведат някъде, затова се налага да поръчат автомобил. Няколко прости съвета на нашата служба ще ви помогнат да направите пътуването им комфортно и безопасно.

1. Направете поръчката лично

Когато дете си поръчва автомобил, то може да се притесни, да обърка адресите. За да се избегне това, е по-добре родителите лично да направят поръчката. В приложението „Максим“ имате възможност да посочите номера на мобилния телефон на детето, така то ще получава директно съобщенията за поръчката. За целта в опциите към поръчката въведете неговия телефонен номер в специалното поле. Благодарение на тази функция няма да се налага да се обаждате на детето си какъв автомобил да чака и кога да излезе: то ще види всичко това в получените смс на телефона си.

2. Изберете безкасово плащане

Всеки потребител на службата „Максим“ има своя лична сметка за безкасово плащане на превозите, която ще ви е от полза, когато изпращате дете без придружител. Така няма да се наложи малкият пътник да плаща в брой: стойността на пътуването ще бъде приспадната автоматично от сметката.

За да се възползвате от тази възможност, при поръчването натиснете в приложението иконката за начин на плащане и изберете сметката. Ако поръчвате чрез обаждане, кажете на оператора, че плащането ще се извърши от сметката. При поръчка чрез сайта отбележете това условие във формуляра на поръчката. Сметката може да се попълва чрез банкомат.

3. Помолете детето да ви изпрати маршрута на пътуването

С приложението „Максим“ родителите могат да виждат на картата в реално време движението на автомобила, с който пътува детето им. Ако детето е направило поръчката само, то трябва да сподели маршрута на пътуването от своето приложение. Родителите ще получат линк към картата на маршрута. Ако поръчката е правена от някой от родителите, не са необходими никакви допълнителни действия. В приложението ще се вижда къде е в момента автомобилът.

Простотата и удобството на приложението "Максим" позволява дори на най-малките пътници да използват услугите ни. А модерните технологии и информацията за пътуването по време на целия маршрут дават на родителите увереност, че то протича благополучно. Но безопасността на пътуването зависи не само от нашата служба. Родителите трябва сами да научат детето си, че в автомобила то винаги трябва да използва предпазния колан. В Международния ден за защита на детето е особено важно това да не се забравя.