Пет правила при забравени вещи в такси

Пет правила при забравени вещи в такси

8 май 2018 г.

По статистика на служба „Максим“ през делничните дни жителите на България всяка минута оставят свои вещи в таксиметровите автомобили. Най-често пътниците ги забравят на седалката или не забелязват, че са изпаднали от джоба им. Загубеното лесно може да бъде върнато, ако се знаят няколко прости правила.

1. Служба за поръчка на такси „Максим“ се придържа към принципа, че забравената вещ трябва да бъде върната на своя собственик. Мениджърите на службата информират водачите за необходимостта да преглеждат купето на автомобила след всяко пътуване и да напомнят за това на пътниците. Водачите знаят, че след откриване на забравена вещ е необходимо веднага да се свържат с пътника, за да му я върнат. В случай, че не успее да се свърже с пътника, водачът трябва да закара намерената вещ в офиса на компанията.

2. В рамките на денонощие пътникът, оставил вещи в таксито, може да се обади или да напише в чата на водача в приложението „Максим“. Ако поръчката е била направена по телефона, пътникът може да се обади на оператор и да помоли да го свържат с водача. Благодарение на оперативната обратна връзка участниците в пътуването могат по-бързо да върнат забравените вещи.

3. В случай, ако загубената вещ е била открита повече от денонощие след пътуването, пътникът трябва да се обърне към офиса на компания „Максим“. Адресът, телефонът и работното време на офиса на компанията във всеки град са посочени на сайта taximaxim.bg. Пътникът трябва да каже каква е загубената вещ, да посочи датата на пътуването и телефона, от който е направена поръчката. Ако вещите се намират в офиса, те веднага ще бъдат върнати на собственика.

4. В офиса се съхраняват всички намерени от водачите вещи, с изключение на бързо развалящи се продукти. Компанията не разполага със складови помещения за продължително съхранение, затова е необходимо собствениците на загубените вещи да ги вземат колкото може по-бързо.

5. Според условията на компанията, собствениците на забравените вещи трябва да платят на водачите услугата по доставката им.

Между другото, най-често в такси биват оставяни телефони, папки с документи, чанти, ключове, шапки и ръкавици. За да избегнете неудобни ситуации, винаги проверявайте, дали не сте забравили нещо в таксито.