Топ-10 на най-популярните таксиметрови автомобили в България

Топ-10 на най-популярните таксиметрови автомобили в България

21 март 2018 г.

Във всички държави на 22 март таксиметровите водачи отбелязват своя професионален празник – Международния ден на таксиметровия шофьор. Служба „Максим“ състави рейтинг на автомобилите, които най-често се използват като таксиметрови автомобили.

На лидиращи позиции сред таксиметровите автомобили в България се намират корейските, румънските и американски бюджетни автомобили от В-клас, които се смятат за непретенциозни и икономични за шофиране в града. Най-често водачите избират за работа практичния малолитражен Chevrolet Aveo. Второто място се отрежда за автомобила на дъщерното предприятие на Renault — Dacia Logan, който се отличава с икономичен двигател и комфортно окачване. И третото място на стълбицата заема Hyundai Elantra – комфортен, икономичен и маневрен автомобил.

В списъка също така има автомобили на чешки, италиански, немски и южнокорейски производители

Топ-10 при таксиметровите автомобили

1. Chevrolet Aveo — 21,7%

2. Dacia Logan — 13,2%

3. Hyundai Elantra — 12,4%

4. Skoda Fabia — 10,1%

5. Hyundai Sonata — 9,3%

6. Fiat Qubo — 7,8%

7. KIA Ceed — 7,8%

8. Volkswagen Caddy — 7%

9. Opel Astra — 5,4%

10. Dacia Sandero — 5,4%

Извадката е направена по данни от три града, в които работи служба „Максим“: София, Пловдив и Варна.

Рейтингът показва, че таксиметровият автомобил в България става все по-комфортен, като остава при това напълно достъпен вид транспорт. Таксиметровите водачи подхождат рационално към избора на автомобил, тъй като приходите им в голяма част зависят от неговите характеристики. Те купуват надеждни, комфортни и икономични коли. Обръщат внимание на разхода на гориво на автомобила, на неговата вместителност и маневреност. Топ-10 на таксиметровите автомобили е полезна информация в помощ на всеки шофьор, който търси своя идеален автомобил.